Info

Min. mängd 25kg äpple eller ca 4-5 ämbar.

2 kg äpplen= ca.1 liter must

Transportera helst äpplen i lådor eller korgar.

Äpplena ska vara så rena som möjligt när de förs till musteriet. Frukten går via vattenbad före pressningen, men smutsen som sitter hårt försvinner inte.

Skorviga, prickiga och små fallskadade äpplen lämpar sig väl för tillverkning av must.

Mognade äpplen ger sötaste och godaste saften. Äpplena ska mustas före de hunnit bli för mjuka/övermogna.

Hållbarhet/Förvaring

Råmust (egna rena ämbar med lock medtages)

Håller några dagar i kylskåp. Rekommenderas att frysas eller pastöriseras för längre förvaring.

Pastöriserad must i Bag-in-Box 3l

Oöppnad förpackning håller ett år i rumstemperatur. Öppnad håller 4 veckor i kylskåp.

Priser

Boka tid

Info

Min. määrä 25kg, noin 4-5 ämpärillistä.

2 kg omenoita antaa noin 1 litran mehua.

Emme suosittele omenoiden säilyttämistä muovipusseissa. Käytä esimerkiksi laatikoita tai paperikasseja.

Omenat täytyy pestä kotona, jos ne ovat hiekkaisia ja likaisia. Hedelmät menevät vesikylvyn kautta ennen käsittelyä mutta vaikeasti irroitettavaa likaa ei saada pois.

Emme ota vastaan homeisia mädäntyneitä tai ylikypsiä omenoita.

Pudokkaat ja pienet pintavauriot sopii hyvin mehunvalmistukseen.

Kypsät omenat antaa parhaan mehun.

Säilytys

Raakamehu (omat kannelliset astiat mukaan)

Säilyy jääkaapissa jopa viikon. Raakamehu täytyy pakastaa tai pastörisöidä jos haluaa säilyttää pidempään.

Pastörisoitu mehu Bag-in-Box 3l

Säilyy noin yhden vuoden huoneenlämmössä tai avattuna 4 viikkoa jääkaapissa.

Hinnasto

Ajanvaraus